Aan de inwoners van de eerstelijnszone Westhoek

| Dr. Pol Sansen | Nieuws

Aan de inwoners van de eerstelijnszone Westhoek

Wij horen en zien in de media allerlei meningen en gedragspatronen ten aanzien van de Covid epidemie. De federale en Vlaamse overheden proberen een gematigde koers te varen. Wij sluiten ons daar voor 100 % bij aan.

De Covid epidemie die ons nu treft kan je het best vergelijken met een zware griep.

De sterfte is zeker niet groter dan die van griep. De ziektesymptomen bij jonge mensen die een vaccin hebben genomen zijn zelfs duidelijk lichter of vergelijkbaar met die van griep.

Het heeft dan ook geen zin de maatschappij plat te leggen.

Na een zogenaamd hoog risico contact weet je dat je gewoon je masker beter moet opzetten en dat je geen ouderen moet bezoeken.

Maar je mag verder werken !!!

Alleen als de PCR test je als super verspreider brandmerkt, of als je symptomen hebt die je storen, kan je eraan denken thuis te blijven.

Het onderwijs is zo belangrijk, de kennis en wetenschap en de werkattitude van kinderen is zoveel goud waard, dat we hen niet aan hun lot mogen overlaten.

Houdt de scholen open, zelfs als de kinderen positief zijn.

Een zwaar ziek kind blijft uiteraard het best thuis, maar eentje met wat snotvalling en wat pijn in de keel, mag naar school !!!

De leraar heeft een vaccin gehad: hij kan niet zwaar ziek worden. En als hij zijn mondkapje correct gebruikt kan hij zelfs niet licht ziek worden!

Dus, wees redelijk, wees verstandig, draag overal je mond-neus kapje, maar leef ! Werk! Blijf sociaal! Promoot het vaccin! Laat geen paniek jouw handelen overheersen!

Gepensioneerden die een vermoeden van HRC hebben, blijven een paar dagen binnen. Heeft de contactpersoon een negatieve test, zo veel te beter, de voordeur staat weer open. Heeft de contactpersoon een positieve test, dan kan je ook een test vragen, maar evengoed vraag je geen test en blijf je een week achter gesloten deuren.

Maak het de laboratoria niet moeilijker dan nodig.

Een test betekent geen genezing! Het mond-neuskapje opzetten betekent bevrijding.

Het vaccin draagt bij aan die bevrijding.

Maar een positieve mind IS bevrijding!

En daar gaan wij voor.

De artsen van de Westhoek en de leden van het Covid Team van de Westhoek

ELZ Westhoek 25 november 2021

© Huisartsen Westhoek | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD