Voorwoord

De vzw was dood, maar dat was een schijndood....
De vzw HA Westhoek leeft.

pol.sansenDe voorzitter Geert en de penningmeester Hugo hebben op een amicale wijze de overdracht gefaciliteerd. Het is dan ook het moment om alle vorige voorzitters en bestuursleden te danken. Hun opdracht was niet simpel.

Artsen zijn bijna per definitie narcisten. Het colloque singulier trekt hen terecht aan. En dit blijft de hoeksteen van de arts-patiënt relatie. Het huidige bestuur zal dit respecteren. Een vzw voor artsen kan alleen tools aanreiken. Of hij of zij daarvan gebruik maakt is zijn of haar verantwoordelijkheid : vrijheid blijheid...

Continuiteit, kwaliteit en communicatie zijn de sterkhouders van elke arts. Die belangrijke eigenschappen willen wij ondersteunen. Maar, en dat wil ik onderstrepen, elk pikt uit het aanbod wat hem of haar nuttig lijkt. Opleiding, EMD, EBM, IT, verwijzing naar ziekenhuis en ontslagregeling zijn maar een greep uit de themata die wij zullen bestuderen.

Een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel, zegt men. Maar wij zijn individualist in het diepst van onze gedachten , zeiden de tachtigers. Was dat in de vorige eeuw, of in die daarvoor ? In elk geval het bestuur gaat ervoor ! Transparantie is onze leuze.

Straks kan je bestuursverslagen lezen op de website, CRA adviezen, praktische tips om EBM in jullie praktijk in te voeren ,IT verbeteringen,verslagen en aankondigingen van bijscholingen, enz. Jullie zullen vaak een aanmoediging ontvangen om de website te raadplegen. Vaak zullen jullie kunnen reageren.

De taken zijn verdeeld, de communicatie werkt, de discussies zijn open.....

Wij gaan ervoor!  En jullie?

Pol Sansen,
voorzitter.

© Huisartsen Westhoek | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD